måndag 5 augusti 2013

Thailand 2 månader nästa år

Föräldrarledigt i Thailand

Från mitten av feb till mitten av april tänkte vi åka till Thailand hela familjen. Det var nästan 4 år sedan vi var i Thailand senast och då älskade vi verkligen lugnet, stränderna, människorna och maten såklart.

Vi funderade länge på om vi skulle välja USA och Florida, men känns lite mer som ett chanskort (trots mina investeringar i Florida har jag aldrig varit där, utan bara i NY och Boston) samtidigt som det skulle bli betydligt dyrare.

Äga och hyra ut i Thailand

En intressant reflektion är att uthyrningen i Thailand för de som har hus och lägenheter verkar gå riktigt bra. Vi har kollat runt i Koh Lanta och det är inte helt lätt att hitta ett hus eller en lägenhet som inte är bokad ngn av de 8 veckorna vi vill åka.

Ett hus med bra läge kostar ca 1,5 MSEK och verkar generera ca 15 000 kr/vecka högsäsong (3 mån/år) och 10 000 kr/vecka mellansäsong (3 mån). Ger vid 70 % beläggning ca 227 000 kr.

Någon som läser bloggen som har erfarenhet av ägande och uthyrning i Thailand och kanske tom Koh Lanta?



1 kommentar:

  1. Att äga land i Thailand är inte möjligt om man inte är medborgare i landet. Att bilda ett bolag, sådana kan få rätt att förvärva mark, kostar tiotalsmillioner i investeringar i landet.

    SvaraRadera